Επισκεφθείτε σημαντικά μοναστήρια κι εκκλησίες στην Πάρο κι ανακαλύψτε τη θρησκευτική ιστορία του νησιού.

Όπως και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων έτσι και στην Πάρο θα συναντήσετε μοναστήρια, εκκλησίες κι εξωκκλήσια σε κάθε γωνιά του νησιού, από τα παραθαλάσσια χωριά μέχρι τα ψηλότερα σημεία του.

Μοναστήρια στην Πάρο


Τα μοναστήρια στην Πάρο είναι συνήθως ανοιχτά για τους επισκέπτες και βρίσκονται σε όμορφες και γαλήνιες τοποθεσίες με θέα στη θάλασσα ή τις πεδιάδες του νησιού. Ορισμένα από τα μοναστήρια που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι το μοναστήρι του Αγίου Μηνά, της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Μάρπησσα, του Αγίου Γεωργίου κοντά στο λιμάνι της Νάουσσας όπου θα θαυμάσετε υπέροχες τοιχογραφίες, καθώς και της Αγίας Τριάδας στις Λεύκες με εντυπωσιακό μαρμάρινο εσωτερικό.

Εκκλησίες στην Πάρο


Μια από τις σημαντικότερες εκκλησίες της Πάρου είναι η Παναγία Εκατονταπυλιανή, μια από τις παλαιότερες και πιο καλά διατηρημένες εκκλησίες στην Ελλάδα. Εκατοντάδες επισκέπτες φτάνουν εκεί καθημερινά κατά του θερινούς μήνες γι’ αυτό η καλύτερη ώρα για επίσκεψη είναι αργά το απόγευμα όταν θα δροσίσει και δεν θα υπάρχει ιδιαίτερη πολυκοσμία.

Αν και η Εκατονταπυλιανή δέχεται τις περισσότερες επισκέψεις από τις εκκλησίες του νησιού, κάνοντας έναν περίπατο στην Πάρο, σ’ οποιονδήποτε οικισμό θα συναντήσετε πολλές εκκλησίες και εξωκκλήσια χτισμένα σε πανέμορφες τοποθεσίες μ’ εκπληκτική θέα.

Κάντε κλικ για να δείτε το χάρτη της Πάρου και για να μάθετε περισσότερες τουριστικές πληροφορίες για τις παραλίες και τ’ αξιοθέατα της Πάρου, αλλά και για το πώς θα φτάσετε στο νησί.